Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0167-540944
  • goudzwaard@adviseuropmaat.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

06-12-2018

Stormschade aan een auto?

Storm en hagel zorgen bij auto's vaak voor erg forse schadeposten. Niet zelden veroorzaken ze zelfs een total-loss. Je kunt het dus maar beter meeverzekerd hebben.

Wie zijn auto gaat verzekeren kijkt vaak in de eerste plaats naar de hoogte van de premie. En dat is natuurlijk niet zo vreemd. Maar we zouden eigenlijk eerst moeten kijken naar de dagwaarde van de auto. Hoe hoger die is, hoe belangrijker het wordt om die waarde 'verzekerd' te hebben. Zeker bij storm en hagel.
Dat is ook de kracht van een goed onderbouwd advies. Want we willen allemaal de meest uitgebreide dekking tegen de laagst mogelijke premie. En daar helpen we graag bij.
Kiezen voor de goedkoopste WA autoverzekering is niet de juiste manier om te besparen op de premie. Deze verzekeringsvorm biedt geen dekking tegen hagelschade en stormschade. (Tegen andere schades trouwens ook niet, het is 'alleen' WA)

Kiezen voor kwaliteit tegen de laagste premie

De dekking versoberen door het kiezen voor de goedkoopste verzekering (WA autoverzekering) is natuurlijk geen optie. Want we zeiden het al, alleen WA is dus ook echt alleen maar WA.  
Beter is om eerst na te gaan welke dekking nodig is, en dan vergelijkingen te maken. Kiezen voor 'WA beperkt casco' of 'WA casco' biedt grote voordelen. Eén groot verschil met de WA-dekking is de dekking tegen stormschade. Door de klimaatsverandering krijgen we steeds vaker te maken met heftige weersomstandigheden. Stormschade en hagelschade komen hierdoor vaker voor. Uit voorzorg kun je bij de keuze voor een autoverzekering daar het beste alvast rekening mee houden.

Stormschades zijn vaak niet gering

Een boom of een afgebroken tak op de auto zorgt gelijk voor hoge kosten. Vaak gaat het om duizenden euro’s aan schade. Over hagelschade kunnen wij hetzelfde zeggen. Als er grote hagelstenen naar beneden vallen, raakt de auto van voor naar achteren volledig beschadigd. Grote kans zelfs op een total loss schade. Met andere woorden, de herstelkosten zijn dan zelfs nog hoger dan de dagwaarde van de auto.
Dit soort kosten wil je natuurlijk wel verzekerd hebben. Zelfs voor oudere auto’s kan een dergelijke WA-extra-polis een gezond alternatief zijn, want de 'meer'premies daarvoor vallen reuze mee. 

Wat kost de WA beperkt casco meer dan de WA autoverzekering?

Het verschil in premie is niet voor alle autoverzekeringen gelijk. Vooral het aantal opgebouwde schadevrije jaren speelt hierin een belangrijke rol. Met veel schadevrije jaren gaat het vaak maar om een verschil van een paar euro’s per maand. Met weinig schadevrije jaren is het verschil natuurlijk groter.
Stormschade zorgt gelijk voor kostbare reparaties, dus ook bij grote verschillen in de premie is het kiezen voor de WA beperkt casco in plaats van de WA het overwegen waard.

Win vooral advies in

Trouw blijven aan de verzekeraar is niet altijd verstandig. Eigenlijk zou je jaarlijks advies moeten inwinnen over de autoverzekering. Voor een goede vergelijking moet je wel weten wat de verschillen per verzekeraar zijn.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens