Hoe mogen we je helpen?

Alles online doen?

Online kun je natuurlijk gewoon verzekeringen en hypotheken afsluiten. Maar hoe zit het eigenlijk met de onafhankelijkheid van deze websites? 

Op het internet word je overladen met vergelijkingssites. Sommige websites die zich vergelijkingssite durven te noemen zijn eigenlijk gewoon websites die als doel hebben om jou te laten klikken op een link naar een verzekeraar die de hoogste vergoeding wil geven per gesloten verzekering.
Daarnaast bestaan er ook kwalitatief goede vergelijkingssites. Alleen is dat verschil niet altijd even duidelijk. En dat maakt het online verzekeren vaak een lastig verhaal. Temeer daar veel producten zoveel mogelijkheden kennen dat advies vaak echt nodig is.

Goedkoop online een hypotheek afsluiten bijvoorbeeld

Een hypotheek is bij uitstek een adviesproduct. De laagste hypotheekrente selecteren en de hypotheek afsluiten kan natuurlijk iedereen, maar er moet wel verder worden gekeken dan alleen naar de verschuldigde hypotheekrente.
Hoe zal het inkomen zich ontwikkelen? Wanneer gaan de kinderen de 'dure periode' in? Zijn de hypotheeklasten ook nog betaalbaar bij het overlijden van één van de huiseigenaren? Hoe lang zetten we de rente vast? Wat zijn de gevolgen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid? Hoe gaat de fiscus met de aftrekbaarheid om? En hoe verloopt dat in de jaren erna?
Allerlei vragen die een rol spelen bij het maken van verantwoorde keuzes. En dan speelt ook de kwaliteit van de hypotheek zelf nog een rol. 

Verzekeringen wel online afsluiten?

Ook hierbij geldt weer dat advies vaak wenselijk is. Wie precies weet wat hij wil zal al snel kiezen voor de laagste premie. En dat gaat online prima. Maar pas bij schade zal duidelijk worden of de goede verzekering is gekozen. Onderverzekering, verkeerd verstrekte informatie, onjuiste melding, een schadeuitkering kan soms op meerdere gronden worden afgewezen. In dat geval kun je veel hebben aan een verzekeringsadviseur. 

Zijn vergelijkingssites wel onafhankelijk?

Daar kun je inderdaad over twijfelen. De grootste vergelijker, Independer, is bijvoorbeeld eigendom van Achmea. Hierdoor kunnen ze nog wel onafhankelijk zijn, maar de schijn hebben ze tegen. En wat dan over blijft is de vraag waarom een bepaalde vergelijker zo vaak bepaalde verzekeringsoplossingen adviseert. 

De kwalitatieve verschillen tussen vergelijkingssites zijn dus groot. Temeer daar ze doorgaans met name de aandacht vestigen op de premiehoogte. En eigenlijk is dat jammer. Want zoals dat met ieder product het geval is, zouden we eerst eisen moeten stellen aan de kwaliteit van het product, dan eisen stellen aan de leverancier, dan aan de garantievoorwaarden, om dan pas de laagste tarieven te kiezen. 

Zo zóu het moeten zijn.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-12-2017. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie